17 de mayo de 2009

Last-Minute Patchwork + Quilted Gifts - Colored pencil roll


No recordo on vaig veure per primera vegada aquest artilugi per a dur els llàpis. Però va ser un amor a primera vista. No vaig parar fins que vaig aconseguir saber on era el patró i després, no vaig para fins que vaig fer que em regalessin el llibre.... perseverança.

Aquest va ser el primer projecte, però els faria tots. Les meves robes no són tan espectaculars com en el model original, però amb aquesta feina vaig aprofitar moltes restes de roba i donar-li sortida a una tela d'Ikea que em resultava massa gruixuda per a les labors que faig normalment.

No recuerdo dónde vi por primeravez este arilugio para llevar los lápices. Pero fue un amor a primera vista. No paré hasta saber dónde se encontraba el patrón y después, no paré hasta que conseguí que me regalaran el libro.... perseverancia.

Este es el primer projecto, pero los haría todos. Mis telas no són tan espectaculares como las del original, pero con este trabajito pude aprovechar restos de ropa y darle una salida a una tela de Ikea que me resultaba demasiado gruesa para las labores que hago normalmente.


És molt fàcil de fer i el resultant és sempre espectacular. Vaig utilitzar una plantilla de paper com a base per a cosir, com si fos paper piecing, amb la qual cosa van quedar costures ben rectes i tiretes exactament de la mateixa mida, evitant a l'hora la tendència de les robes a cedir quan són trocets molt estrets i els cuses en línia recta.

Es muy fácil de hacer y el resultado es siempre espectacular. Utilicé una plantilla de papel como base para coser, como si fuera paper piecing, con lo que conseguí costuras bien rectas y tiras exactamente iguales, evitando al mismo tiempo, la tendencia de las telas a ceder cuando son trozos muy estrellos y los coses en línia recta.


Per lligar-ho vam utilizar una cua de rata i unes boletes de fusta per rematar.

Para atarlo utilizamos una "cua de rata", no se cómo se llama en castellano este tipo de cordón, lo rematamos con unas bolitas de madera.


10 comentarios:

laurapatch dijo...

M'agrada, sobretot el detall de les teles del mateix color que els llapis.
Fa temps vaig pensar en fer una cosa així per posar la meva col·lecció de llapis (no de colors sinó d'aquests que compres als museus i altres llocs) però en tinc tants que necessitaria un kilòmetre d'estoig, jejejejejejeje

Fils i robes dijo...

Blanca!! Feia dies que t'esperava!! Je je...jo també tardo molt a fer entrades en el meu blog.Maquíssim l'estoig de llapissos!! Jo també he vist el llibre d'on l'has tret tu i també ho faria tot i tot ....jo no el tinc però tinc una amiga que et té i ha fet alguna coseta i l'hi ha quedat ...un "PRIMOR".M'en fas venir ganes de tornar-lo a mirar.Enveja pura !! Fins aviat !!

Fil de vint dijo...

T'ha queda't impressionant!! i amb les robes amb el mateix color que els llapissos queda xulissim. Ei, on podria trobar el patrò?

beatriz dijo...

hacía mucho que no te visitaba pero he tenido el ordenador mal me lo han formateado y todos esos lios pero ya ando otra vez por aquí, te ha quedado muy bonito y lo veo muy práctico y ya puestos porqué no nos dices de que libro se trata?
Besos

RID dijo...

HOLAAAAA! M'agrada llegir-te de nou! Doncs no és que relaxi...era una prova per ensenyar-ho a altres...jo sóc força patata...
El teu estoig és perfecte...a veure si un dia et copio!
Petons

Agus Albiol dijo...

No tardis tant en publicar .... m'agrade el "pencil-roll"

Maite dijo...

Hola! Vaig llegir el teu comentari, donant-me canya, i tenies raó. Ara que tenia uns minuts, he entrat a saludar-te i a admirar aquest porta-llapis tan original.....!!!! També m'ha agradat molt la vànova de la teva mare!!!! És molt de l'estil que a mi m'agrada. Jo també he acabat una pel meu fill segon, i ja la he posat al blog. Passa't-hi quan vulguis.

Fins a la propera!

Brujis dijo...

hOLA LINDA SUPER ORIGINAL EL TRABAJO ME ENCANTO MAS LOS COLORES QUE PUSISTES....ACA EN CHILE LE LLAMAMOS A ESA CUERDA COLA DE RATON.... UN BESOTE Y UNA LINDA SEMANA

Anna S. dijo...

T'ha quedat molt maco Blanca, em recorda un altre cosa, perqué és un sistema assemblat.

Carmiña dijo...

Hola Blanca!
Tenía la sensación de haberte perdido, (ya sabes entre tantas Blancas, me cuesta saber dónde estás)
Ese cordón es "cola de ratón" en castellano, al agrandar tu foto se ve claro.
Saludos y que estéis bien